Online rekening openen

De meeste banken bieden je de mogelijkheid om online een rekening te openen. Maar voordat je een rekening via internet opent, is het belangrijk je goed te verdiepen in het spaarproduct. Zo zijn er bij een deposito heel andere zaken van belang dan bij bijvoorbeeld een vrij opneembare spaarrekening of bankspaarrekening. Wil je een nieuwe rekening online openen? Lees dan in onderstaande artikelen per spaarvorm waar je rekening mee moet houden en open vervolgens direct je gewenste rekening online via Sparen.nl.

Artikelen en achtergrond Online rekening openen

Spaarrekening kleinkind openen

Redactie Sparen.nl

Als je een spaarrekening voor je kleinkind opent, kun je kiezen voor een rekening op je eigen naam of op naam van je kleinkind. Allebei de opties hebben verschillende gevolgen voor de belasting en voor de mate van zeggenschap die je als grootouder hebt over het spaargeld. Spaarrekening openen op naam kleinkind. Het voordeel van een rekening openen op naam van je kleinkind is dat je elk jaar gebruik maakt van de schenkingsvrijstelling. Je schenkt het geld gespreid over een langere periode, waardoor je meerdere malen van de schenkingsvrijstelling profiteert.

Lees verder

Kinderspaarrekening openen – Waarop letten?

Redactie Sparen.nl

Als ouder wil je uiteraard dat het je kind nergens aan ontbreekt. Waar mogelijk begin je dan ook op tijd met sparen voor je kind. Bijvoorbeeld voor zijn of haar studie, rijbewijs of uitzet. Het aanbod kinderspaarrekeningen is tegenwoordig zeer uitgebreid en elke rekening kent zijn eigen voor- en nadelen. Maar hoe vind je nu de spaarrekening die het best bij je kind past? Waarom kinderspaarrekening openen?. De meeste banken in Nederland bieden een spaarrekening voor kinderen aan. Deze kinderspaarrekeningen onderscheiden zich op verschillende punten van reguliere spaarrekeningen. Zo ontvangt het kind vaak een leuk welkomstgeschenk (knuffel, spaarpotje etc.) bij opening en ligt de spaarrente doorgaans net iets hoger dan bij gewone spaarrekeningen. Daarnaast zijn er kinderspaarrekeningen, de zogenoemd zilvervloot rekeningen, die een extra premie uitkeren op het moment dat het kind achttien wordt.

Lees verder

Tips deposito openen

Redactie Sparen.nl

Wanneer je een bedrag ter beschikking hebt en verwacht je dit de komende periode niet nodig te hebben, dan is een deposito openen wellicht interessant. Op een deposito zet je een bedrag voor een bepaalde periode vast tegen een vaste rente. Wil je een deposito openen? Met behulp van onderstaand stappenplan vind je heel eenvoudig het beste deposito dat past bij je wensen: Bepaal de looptijd, Vergelijk deposito’s, Open direct online het deposito van je keuze. Deposito openen – Bepaal de looptijd.

Lees verder

En/of rekening openen

Redactie Sparen.nl

Wil je samen met je partner of met iemand anders een rekening beheren? Dan kun je bij de meeste banken een rekeninghouder toevoegen aan je huidige rekening door contact op te nemen met je bank. Je kunt er echter ook voor kiezen samen een nieuwe en/of rekening openen. . Nieuwe en/of rekening openen. Een en/of rekening open je simpelweg door tijdens het openen niet één, maar meerdere rekeninghouders op te geven. Omdat je allebei toegang tot de rekening nodig hebt, stuurt de bank jullie beiden een pas toe. Zo kunnen jullie allebei de rekening (online) beheren.

Lees verder

Zakelijke rekening openen

Redactie Sparen.nl

De meesten banken in Nederland bieden een speciale rekening aan voor ondernemers, de zogenoemde zakelijke rekening. Deze rekening geeft je als ondernemer extra mogelijkheden, maar de kosten zijn echter vaak wat hoger. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van een zakelijke rekening en ben je verplicht om een zakelijke bankrekening te openen? . Zakelijke rekeningen openen verplicht?. Zowel de wet als de Belastingdienst verplicht je niet om een zakelijke rekening aan te houden. Wel raden verschillende partijen, zoals de Kamer van Koophandel en diverse accountants, het openen van een zakelijke bankrekening aan. Het komt niet alleen het overzicht van je financiën ten goede, ook geeft het je boekhouder een beter overzicht. Door een zakelijke rekening te openen houd je je privé- en zakelijke transacties namelijk duidelijk gescheiden.

Lees verder

Online spaarrekening openen

Teun van Mullekom

Ben je niet tevreden over de service van je huidige bank? Hanteert je bank een te lage rente of ongunstige voorwaarden? Of wil je je spaargeld gewoon over meerdere banken spreiden? Wat je reden ook is, het online openen van een nieuwe spaarrekening is zo geregeld. Door het volgende stappenplan te doorlopen vind je direct de beste spaarrekening die past bij je spaarwensen. Kies de juiste spaarvorm, Vergelijk banken, Geef je gegevens door en open de spaarrekening. Spaarrekening online openen – Spaarvorm.

Lees verder

Gezamenlijke spaarrekening openen

Redactie Sparen.nl

Veel partners open samen een spaarrekening om te sparen voor een financiële buffer, nieuwe keuken of studie van het kind. Maar ook vrienden openen wel eens een gezamenlijke rekening, bijvoorbeeld om te sparen voor een reis. Wil jij een gezamenlijke rekening openen? Lees dan hier waar je zoal rekening mee moet houden. Gezamenlijke rekening openen – Waarop letten?. Je kunt bij vrijwel alle banken een gezamenlijke spaarrekening openen. Dit doe je heel eenvoudig door tijdens het openen niet één, maar meerdere rekeninghouders op te geven. Vervolgens gelden dezelfde voorwaarden als wanneer de spaarrekening op één naam zou staan. Ook een deposito kun je doorgaans op meerdere namen zetten en dus samen openen.

Lees verder

Spaarrekening openen met cadeau

Teun van Mullekom

Sommige banken geven een cadeau bij het openen van een spaarrekening om zo spaarders te verleiden bij hen te sparen. Maar wat voor cadeaus bieden banken en is het wel verstandig om je bij het openen van een spaarrekening te laten leiden door een cadeau dat de bank biedt? Bij welke spaarrekening een cadeau?. Banken bieden vrijwel nooit een cadeau bij het openen van een vrij opneembare spaarrekening voor volwassenen. Daarentegen krijg je bij het openen van een kinderspaarrekening bij de meeste banken wél een welkomstcadeau. Dit varieert van een knuffel tot een DVD en van een spaarpot tot een eenmalig bedrag van bijvoorbeeld 20 euro.

Lees verder

Rekening openen in het buitenland

Redactie Sparen.nl

Wanneer je (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt, is het vaak handig daar ook een betaal- en/of spaarrekening te openen. Ook als de spaarrentes in het buitenland hoger liggen dan in Nederland, is een spaarrekening in het buitenland openen een interessante optie. Maar wat zijn de mogelijkheden om als Nederlander in het buitenland een rekening te openen? Rekening buitenland openen, kan dat?. De regels van vrij verkeer van kapitaal binnen de EU zouden ervoor moeten zorgen dat je in elk Europees land een betaal- en spaarrekening kunt openen. Echter, banken hebben het recht om een aanvraag uit het buitenland te weigeren en in de praktijk blijkt dat zij dit ook regelmatig doen. Voordat je als potentiële klant een rekening opent, moet de bank je namelijk beter leren kennen. Hiervoor controleert het verschillende gegevens. De controle van een potentiële rekeninghouder uit het buitenland duurt relatief lang, waardoor een buitenlandse rekeninghouder voor de bank commercieel gezien minder aantrekkelijk is. Daarom eisen vrijwel alle banken dat je in het betreffende land woont.

Lees verder

Bankspaarrekening openen

Redactie Sparen.nl

Op een bankspaarrekening kun je zelf sparen voor een aanvullend pensioen of een reeds opgebouwd pensioen uit laten keren. Het openen van een bankspaarrekening is echter wat ingewikkelder dan het openen van een gewone spaarrekening. Dat komt omdat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een bankspaarrekening als een complex financieel product beschouwt. Maar waarom is een bankspaarrekening complex en waar moet je dan zoal op letten bij het openen van een bankspaarrekening? Openen bankspaarrekening - Complexiteit.

Lees verder