Online spaarrekening openen

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 18 mei 2015

Ben je niet tevreden over de service van je huidige bank? Hanteert je bank een te lage rente of ongunstige voorwaarden? Of wil je je spaargeld gewoon over meerdere banken spreiden? Wat je reden ook is, het online openen van een nieuwe spaarrekening is zo geregeld. Door het volgende stappenplan te doorlopen vind je direct de beste spaarrekening die past bij je spaarwensen.

  • Kies de juiste spaarvorm
  • Vergelijk banken
  • Geef je gegevens door en open de spaarrekening
Direct een rekening openen? Loop geen rente-inkomsten mis! Vergelijk alle banken en open direct online de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Direct vergelijken >>

Online spaarrekening openen – Spaarvorm

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste spaarvorm kiest. Dat wil zeggen dat je bepaalt welke spaarvorm het beste past bij je spaardoelen en –wensen. Wil je bijvoorbeeld een spaarrekening openen voor jezelf, je kind of je onderneming? En wil je altijd geld kunnen storten en opnemen, of heb je een bepaald bedrag de komende periode juist niet direct nodig en wil je dit vastzetten? Zomaar enkele vragen die van belang zijn bij het kiezen van de juiste spaarvorm.

Gratis spaarrekening openen – Vergelijk banken

Nadat je bepaald hebt welke spaarvorm het best past bij je spaardoelen, kun je banken gaan vergelijken. In de overzichten van Sparen.nl vergelijk je banken eenvoudig op onder meer de spaarrente. Hoe hoger de rente, hoe hoger uiteraard het rendement dat je spaargeld oplevert. Naast de rente vergelijk je de banken bijvoorbeeld ook op de frequentie van rentebetaling. Keert de bank de spaarrente per maand, kwartaal of jaar uit? Hoe vaker de bank rente uitkeert, hoe hoger het rendement. Je profiteert in dat geval namelijk van het rente-op-rente effect.

Een ander punt waarop je een vergelijking kunt maken, is het depositogarantiestelsel. Valt de bank onder de Nederlandse garantieregeling, of onder een buitenlandse? Alle banken die op Sparen.nl getoond worden, vallen onder een garantiestelsel dat bedragen tot 100.000 euro per spaarder garandeert.

In de rente-overzichten vind je ook een beoordeling over de bank. Deze beoordeling bestaat uit drie onderdelen, namelijk de rentestabiliteit, rentepositie en de klantwaardering. Door de beoordelingen van banken te vergelijken zie je dus onder meer hoe huidige klanten de bank waarderen. In het artikel Welke bank past bij mij? lees je meer tips over het kiezen van de juiste bank.

Tip! Door enkele banken uit het overzicht te selecteren, kun je ze uitgebreid vergelijken. Je krijgt dan een overzicht van alle voorwaarden van de spaarrekening, waardoor je ze eenvoudig vergelijkt op punten die voor jou het meest belangrijk zijn.

Openen spaarrekening – Geef je gegevens door

Heb je de spaarrekening gevonden die aan je voorwaarden voldoet? Klik dan op de button ‘verder’. Deze leidt je naar een speciale pagina van de door jou gekozen bank. Hier vul je enkele persoonlijke gegevens in, zoals je naam, adres en geboortedatum. Vervolgens dien je de rekening te verifiëren (dit kan vaak online) en de nieuwe rekening is geopend!

Open gratis en eenvoudig online een nieuwe spaarrekening!Vergelijk de spaarrekening van alle banken en open binnen twee minuten de rekening met de hoogste rente en beste voorwaarden! Rente spaarrekening vergelijken >>