Welke bank past bij mij?

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 03 januari 2024

Tegenwoordig zijn er tientallen banken actief op de Nederlandse spaarmarkt. Hierdoor heb je veel mogelijkheden bij het kiezen van een bank. Maar hoe vind je nu de bank die het beste bij je past? Baseer je de keuze alleen op rente of kijk je bijvoorbeeld ook naar de idealen van de bank?

Op zoek naar geschikte bank? Maak zelf online een vergelijking en vind direct de bank die het best bij je spaardoelen en -wensen past! Direct vergelijken >>

Welke bank moet ik kiezen?

De meeste spaarders hechten veel waarde aan het rendement dat zij behalen over hun spaargeld. Dit rendement hangt grotendeels af van de spaarrente. Hoe hoger de spaarrente en hoe vaker de bank de rente uitkeert, hoe hoger je rendement. Daarnaast spelen ook de rentestabiliteit en eventueel bijkomende kosten een rol. Biedt de bank een stabiele hoge rente of is er sprake van een tijdelijke actierente? Ben je verplicht een betaalrekening te openen bij de bank? Dit soort zaken beïnvloeden het rendement van je spaargeld juist negatief.

In de spaarrente-overzichten van Sparen.nl zie je direct welke bank het hoogste rendement biedt voor je spaargeld. Je vergelijkt namelijk zelf alle spaarbanken op rente en overige voorwaarden. Vervolgens open je binnen twee minuten online de spaarrekening van je keuze, waardoor je meteen spaart bij de bank die het best bij je past.

Tip! Houd bij het kiezen van de juiste spaarbank ook rekening met de veiligheid van de bank en contoleer of de bank beschikt over een vergunning van De Nederlandsche Bank of een andere Europese toezichthouder. In het artikel 'Welke banken vallen onder het depositogarantiestelsel?' lees je hier meer over. Overigens vallen alle banken die Sparen.nl in de vergelijkingen toont onder een Europees depositogarantiestelsel, dat spaargeld tot maximaal 100.000 euro garandeert.

Welke bank is het beste voor mijn idealen?

Om te kijken hoe het investeringsbeleid van een bank scoort op bepaalde duurzame thema’s, kun je de site Eerlijke Bankwijzer raadplegen. Hier zie je welke banken goed presteren op het gebied van bijvoorbeeld dierenwelzijn, natuur en mensenrechten. Maar het is ook mogelijk de banken te vergelijken op arbeidsrechten (veilig werk en eerlijk loon voor werknemers) en het bonusbeleid. Je vergelijkt dus de banken op de idealen waar jij veel waarde aan hecht.

Heb je de bank gevonden die goed scoort op de idealen die jij belangrijk vindt? Dan kies je bij deze bank het product dat past bij je spaardoel. Op de bankenomgeving van Sparen.nl vind je een overzicht van alle spaarproducten per bank, inclusief bijbehorende rentepercentages.

Een nieuwe spaarrekening openen?Vergelijk eerst de rente en voorwaarden van alle banken en open eenvoudig online een spaarrekening bij de bank die het beste bij je past! Rente spaarrekening vergelijken >>