Welke bank geeft de meeste rente?

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 28 oktober 2019

Een zo hoog mogelijke spaarrente, dat wil natuurlijk iedereen. Zelfs nu de spaarrentes historisch laag zijn, loont het om te kijken of je bij een andere bank wellicht meer rente over je spaargeld krijgt. Maar welke bank geeft nu de meeste spaarrente?

Laat geen spaarrente liggen!
Vergelijk snel de actuele spaarrentes van alle banken. Open binnen twee minuten een rekening en loop niet langer inkomsten mis!
Sparen hoogste rente >>

Rente spaarrekening

De laatste tijd zijn het telkens dezelfde banken die de meeste rente op een spaarrekening vergoeden. LeasePlan Bank, Moneyou en Argenta staan al geruime tijd bovenaan het overzicht met meeste rente. Op dit moment biedt LeasePlan Bank de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening.

Tip! In dit overzicht vind je direct de hoogste rente op een spaarrekening.

De traditionele grootbanken, ABN AMRO, Rabobank en ING Bank, staan daarentegen al geruime tijd onderaan de lijstjes met meeste spaarrente. Je spaargeld bij een van deze banken onderbrengen levert dus een laag rendement op.

Wie geeft meeste spaarrente op deposito?

Wil je je spaargeld voor een bepaalde periode vastzetten op een deposito? Ook dan is het belangrijk een goede vergelijking te maken om te zien welke bank de meeste rente geeft. Het hangt van de looptijd van je deposito af welke bank precies de meeste rente biedt, maar over het algemeen staan banken als Banco BNI, Inbank en Privat Banka bovenaan de renteoverzichten.

Tip! Vind hier direct de hoogste rente op een deposito met de looptijd van je keuze en open direct online het deposito met de meeste rente.

Kijk niet alleen naar de meeste rente

Bij het openen van een spaarrekening is het goed niet alleen te kijken naar welke spaarrekening de meeste rente biedt. Let bijvoorbeeld ook eens op de rentestabiliteit van de bank. Past de bank de spaarrente vaak aan, of is er juist sprake van een stabiele hoge rente? En is de rente die de bank nu geeft een tijdelijke actierente? Als je over een langere periode een hoog rendement wil behalen, is het goed te kiezen voor een spaarrekening die een stabiele hoge rente biedt.

Daarnaast brengt de bank mogelijk kosten in rekening voor het verplicht openen van een betaalrekening. Deze kosten verlagen uiteraard je rendement, waardoor je soms beter kunt kiezen voor een spaarrekening waarbij je je huidige betaalrekening mag aanhouden.

Nederlanders laten jaarlijks ruim 1 miljard euro aan spaarrente liggen!Zorg dat jij geen rente misloopt! Maak direct een vergelijking en open eenvoudig online de spaarrekening met de meeste rente. Sparen hoogste rente vergelijken >>