Welke bank geeft de meeste rente?

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 07 januari 2024

Een zo hoog mogelijke spaarrente, dat wil natuurlijk iedereen. Zelfs nu de spaarrentes historisch laag zijn, loont het om te kijken of je bij een andere bank wellicht meer rente over je spaargeld krijgt. Maar welke bank geeft nu de meeste spaarrente?

Laat geen spaarrente liggen!
Vergelijk snel de actuele spaarrentes van alle banken. Open binnen twee minuten een rekening en loop niet langer inkomsten mis!
Sparen hoogste rente >>

Rente spaarrekening

De hoogste rente op een spaarrekening vind je meestal bij buitenlandse bank, zoals BigBank uit Estland, Renault Bank uit Frankrijk en Nordax Bank uit Zweden.

Spaar je liever bij een Nederlandse bank? Dan vind je de hoogste rente meestal bij banken als bunq, LeasePlan Bank, NIBC en Centraal Beheer.

Tip! In dit overzicht vind je direct de hoogste rente op een spaarrekening.

De traditionele grootbanken, ABN AMRO, Rabobank en ING Bank, staan daarentegen al geruime tijd onderaan de lijstjes met meeste spaarrente. Je spaargeld bij een van deze banken onderbrengen levert dus een lager rendement op.

Wie geeft meeste spaarrente op deposito?

Wil je je spaargeld voor een bepaalde periode vastzetten op een deposito? Ook dan is het belangrijk een goede vergelijking te maken om te zien welke bank de meeste rente geeft. Het hangt van de looptijd van je deposito af welke bank precies de meeste rente biedt, maar over het algemeen worden ook deze lijsten gedomineerd door buitenlandse banken, zoals Banco Progetto uit Italiƫ en Rietumu Bank uit Letland.

Tip! Vind hier direct de hoogste rente op een deposito met de looptijd van je keuze en open direct online het deposito met de meeste rente.

Kijk niet alleen naar de meeste rente

Bij het openen van een spaarrekening is het goed niet alleen te kijken naar welke spaarrekening de meeste rente biedt. Let bijvoorbeeld ook eens op de rentestabiliteit van de bank. Past de bank de spaarrente vaak aan, of is er juist sprake van een stabiele hoge rente? En is de rente die de bank nu geeft een tijdelijke actierente? Als je over een langere periode een hoog rendement wil behalen, is het goed te kiezen voor een spaarrekening die een stabiele hoge rente biedt.

Daarnaast brengt de bank mogelijk kosten in rekening voor het verplicht openen van een betaalrekening. Deze kosten verlagen uiteraard je rendement, waardoor je soms beter kunt kiezen voor een spaarrekening waarbij je je huidige betaalrekening mag aanhouden.

Nederlanders laten jaarlijks ruim 1 miljard euro aan spaarrente liggen!Zorg dat jij geen rente misloopt! Maak direct een vergelijking en open eenvoudig online de spaarrekening met de meeste rente. Sparen hoogste rente vergelijken >>