Spaarbank kiezen

Veel mensen vragen zich af bij welke bank sparen het beste kan. Bij een spaarbank kiezen dien je rekening te houden met verschillende factoren, waaronder rente, voorwaarden en service. Onderstaande blogartikelen helpen je wellicht bij het maken van een keuze voor een spaarbank.

Artikelen en achtergrond Spaarbank kiezen

Welke bank geeft de meeste rente?

Redactie Sparen.nl

Een zo hoog mogelijke spaarrente, dat wil natuurlijk iedereen. Zelfs nu de spaarrentes historisch laag zijn, loont het om te kijken of je bij een andere bank wellicht meer rente over je spaargeld krijgt. Maar welke bank geeft nu de meeste spaarrente? Rente spaarrekening. De hoogste rente op een spaarrekening vind je meestal bij buitenlandse bank, zoals BigBank uit Estland, Renault Bank uit Frankrijk en Nordax Bank uit Zweden. Spaar je liever bij een Nederlandse bank? Dan vind je de hoogste rente meestal bij banken als bunq, LeasePlan Bank, NIBC en Centraal Beheer.

Lees verder

Welke bank past bij mij?

Redactie Sparen.nl

Het aantal banken dat actief is op de Nederlandse spaarmarkt, groeit gestaag. Daardoor heb je steeds meer mogelijkheden bij het kiezen van een bank. Maar hoe vind je nu de bank die het best bij je past? Baseer je de keuze alleen op rente of kijk je ook naar de idealen van de bank? Welke bank past bij mijn idealen?. Om te kijken hoe het investeringsbeleid van een bank scoort op bepaalde duurzame thema’s, kun je de site Eerlijke Bankwijzer raadplegen. Hier zie je welke banken goed presteren op het gebied van bijvoorbeeld dierenwelzijn, natuur en mensenrechten. Maar het is ook mogelijk de banken te vergelijken op arbeidsrechten (veilig werk en eerlijk loon voor werknemers) en het bonusbeleid. Je vergelijkt dus de banken op de idealen waar jij veel waarde aan hecht.

Lees verder