Spaarbank kiezen

Veel mensen vragen zich af bij welke bank sparen het beste kan. Bij een spaarbank kiezen dien je rekening te houden met verschillende factoren, waaronder rente, voorwaarden en service. Onderstaande blogartikelen helpen je wellicht bij het maken van een keuze voor een spaarbank.

Artikelen en achtergrond Spaarbank kiezen

Tips overstappen naar andere bank

Redactie Sparen.nl

Ben je niet te spreken over de service van je bank, zijn de voorwaarden van je huidige spaarrekening ongunstig of biedt een andere bank een hoger rendement? Dan is overstappen van bank zeker het overwegen waard. In Nederland zijn er namelijk tientallen banken actief op de spaarmarkt, dus de kans is groot dat je een spaarrekening bij een andere bank vindt die beter aansluit op je wensen. Overstappen andere bank, waarop letten?. Wanneer je wilt overstappen is het verstandig om, naast de service, voorwaarden en rente, ook met een aantal andere zaken rekening te houden. Eén daarvan is het depositogarantiestelsel. Valt de bank onder het Nederlands of een ander Europees garantiestelsel? In dat geval krijg je namelijk maximaal 100.000 euro vergoed indien de bank onverhoopt failliet gaat. In de vergelijkingen op Sparen.nl zie je direct onder welk garantiestelsel de betreffende bank valt.

Lees verder

Welke bank past bij mij?

Redactie Sparen.nl

Het aantal banken dat actief is op de Nederlandse spaarmarkt, groeit gestaag. Daardoor heb je steeds meer mogelijkheden bij het kiezen van een bank. Maar hoe vind je nu de bank die het best bij je past? Baseer je de keuze alleen op rente of kijk je ook naar de idealen van de bank? Welke bank past bij mijn idealen?. Om te kijken hoe het investeringsbeleid van een bank scoort op bepaalde duurzame thema’s, kun je de site Eerlijke Bankwijzer raadplegen. Hier zie je welke banken goed presteren op het gebied van bijvoorbeeld dierenwelzijn, natuur en mensenrechten. Maar het is ook mogelijk de banken te vergelijken op arbeidsrechten (veilig werk en eerlijk loon voor werknemers) en het bonusbeleid. Je vergelijkt dus de banken op de idealen waar jij veel waarde aan hecht.

Lees verder

Betrouwbare banken Nederland

Redactie Sparen.nl

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte bank voor je spaargeld, kijk je uiteraard naar de rente en voorwaarden van een bank. Een ander belangrijk punt is de betrouwbaarheid van de bank. Maar hoe weet je nu of een bank betrouwbaar is? Hoe kun je betrouwbaarheid banken controleren?. Om te controleren of de spaarbank van je keuze betrouwbaar is, kun je zelf de volgende stappen ondernemen: Kijk of de bank over een vergunning van DNB of een buitenlandse toezichthouder beschikt en daarmee onder het depositogarantiestelsel valt. Je spaargeld is in dat geval tot 100.000 euro gegarandeerd. In het artikel 'Welke banken vallen onder het depositogarantiestelsel?' lees je hier meer informatie over.,

Lees verder