Tips overstappen naar andere bank

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 08 december 2017

Ben je niet te spreken over de service van je bank, zijn de voorwaarden van je huidige spaarrekening ongunstig of biedt een andere bank een hoger rendement? Dan is overstappen van bank zeker het overwegen waard. In Nederland zijn er namelijk tientallen banken actief op de spaarmarkt, dus de kans is groot dat je een spaarrekening bij een andere bank vindt die beter aansluit op je wensen.

Direct van bank overstappen? Vergelijk alle spaarbanken en stap eenvoudig online over naar de bank met de hoogste rente en beste voorwaarden. Direct vergelijken >>

Overstappen van bank, waarop letten?

Wanneer je wilt overstappen is het verstandig om, naast de service, voorwaarden en rente, ook met een aantal andere zaken rekening te houden. Eén daarvan is het depositogarantiestelsel. Valt de bank onder het Nederlands of een ander Europees garantiestelsel? In dat geval krijg je namelijk maximaal 100.000 euro vergoed indien de bank onverhoopt failliet gaat. In de vergelijkingen op Sparen.nl zie je direct onder welk garantiestelsel de betreffende bank valt.

Daarnaast is het al dan niet verplicht openen van een betaalrekening van belang. Sommige banken verplichten je namelijk om naast de spaarrekening ook een betaalrekening te openen. In tegenstelling tot een spaarrekening brengen banken hiervoor vaak wel kosten in rekening, waardoor je rendement daalt. Een spaarbank waarbij je je huidige betaalrekening mag aanhouden is daarom vaak voordeliger. Dit geldt uiteraard niet wanneer je zowel van betaal- als van spaarrekening wilt overstappen.

Overstappen spaarrekening, hoe doe je dat?

Heb je op Sparen.nl de spaarrekening gevonden die aan je wensen voldoet? Dan regel je het overstappen naar een andere bank zelf eenvoudig online. Je klikt op de aanvraagbutton van de betreffende rekening en je komt direct op de aanvraagpagina van de bank. Vervolgens vul je enkele persoonlijke gegevens in, waarna de bank je een e-mail of brief stuurt met de gegevens van je nieuwe rekening. Je hoeft dan alleen nog maar het geld van je oude naar je nieuwe rekening over te maken en de overstap is een feit.

Tip! Stap je over van betaalrekening? Maak dan gebruik van De Overstapservice. Zo zorg je ervoor dat je betalingsverkeer soepel doorloopt.

Stap eenvoudig online over naar een andere bank!Vergelijk alle banken en open binnen twee minuten een spaarrekening bij de bank met de hoogste rente en beste voorwaarden! Rente spaarrekening vergelijken >>