Hoog rendement spaargeld

Een hoog rendement over je spaargeld behalen, dat wil toch iedereen? Sparen.nl schrijft daarom regelmatig blogartikelen die te maken hebben met rendement spaargeld. Hoe hoog is het rendement dat je kunt behalen en waar moet je op letten om het hoogste rendement te behalen?

Artikelen en achtergrond Hoog rendement spaargeld

Invloed rentebetaling op depositorendement

Teun van Mullekom

Als je een deposito gaat openen, wil je uiteraard de hoogste deposito rente. Spaarders houden echter vaak geen rekening met de manier waarop banken dit uitkeren. Keert de bank de rente jaarlijks of maandelijks uit? En stort ze deze vergoeding op mijn spaarrekening of op de depositorekening? Dit zijn echter twee vragen die wel degelijk van invloed zijn op het rendement van een deposito. Hoe precies? Dat lees je in dit artikel. Rente-uitkering - Maandelijks of jaarlijks?. Allereerst is de frequentie van de rente betaling van belang: keert de bank elke maand of eenmaal per jaar uit? Bij deposito’s waarop maandelijks wordt uitgekeerd, profiteer je van het rente-op-rente effect. De eerste maand rekent de bank alleen rente over het ingelegde bedrag. Maar na de eerste maand ontvang je rente over het ingelegde bedrag én over de reeds ontvangen rentebedragen. Het rendement van deposito’s met een maandelijkse uitkering ligt dankzij het rente-op-rente effect dus hoger dan het rendement van deposito’s met een jaarlijkse uitkering.

Lees verder

Depositoplanner: spaargeld flexibel vastzetten

Amanda Bulthuis

De spaarrentes liggen historisch laag en blijven maar dalen. Tegelijkertijd blijft de inflatie in Nederland onverminderd hoog. Niet zo gek dus dat veel Nederlanders op zoek zijn naar manieren om hun toch nog een beetje rendement te behalen op hun spaargeld. Op een spaarrekening kun je op dit moment maximaal 1,95 aan spaarrente krijgen, terwijl je door inflatie ongeveer 3 procent inlevert op je spaargeld. Een gemakkelijke manier om meer rendement te behalen op het spaargeld is een deel van het spaargeld vastzetten op een deposito. Maar wie een rendement van 3 procent of meer wil halen, moet het spaargeld minimaal 5 jaar vastzetten. En juist omdat de rentes nu zo historisch laag zijn, is de kans groot dat de spaarrentes in de tussenliggende jaren stijgen en dan kun jij hier niet van meeprofiteren. Dat wil je natuurlijk niet.

Lees verder

Kosten van een betaalrekening

Teun van Mullekom

Verschillende banken verhogen de kosten van hun betaalrekening per 1 januari. Bij onder meer Rabobank, ABN AMRO, ASN Bank en Triodos wordt het duurder om een betaalrekening te hebben. De verhoging bij ASN Bank is met 25 procent (van 1 naar 1,25 euro per maand) relatief het hoogst. Grootbanken SNS en ING wijzigen hun tarieven niet. Tip! Op zoek naar de kosten van een betaalrekening per bank? Op deze site kun je zelf alle betaalrekeningen vergelijken op kosten, bankieren- en transactie mogelijkheden.

Lees verder