Welke jeugdspaarrekening openen voor mijn (klein)kind?

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 06 januari 2015

Bij het openen van een spaarrekening voor je (klein)kind heb je verschillende mogelijkheden. Naast de reguliere kinderspaarrekening bieden enkele banken bijvoorbeeld de zilvervloot spaarrekening aan. Maar wat houdt deze spaarvorm voor kinderen precies in en welke optie past nu het beste bij jou en je (klein)kind past?

Spaarrekening voor (klein)kind openen? Vergelijk dan eerst de rente en voorwaarden van alle kinderspaarrekeningen. Zo zie je direct welke spaarrekening aan al je voorwaarden voldoet. Direct spaarrekening kind vergelijken >>

Welke spaarrekening kind? - Zilvervloot sparen

Zilvervloot sparen is een spaarvorm voor kinderen die enkele jaren geleden nieuw leven is ingeblazen. Het voordeel van deze spaarvorm is dat je een extra premie van maximaal 10 procent ontvangt als je spaargeld lang op de rekening staat. Het nadeel is daarentegen dat geld tussentijds opnemen nadelig is voor het rendement en dat je vaak maar een beperkt maximumbedrag per jaar op deze rekening mag inleggen. Meer informatie, uitleg en tips over deze spaarvorm lees je in het artikel over de 'Zilvervlootrekening'.

Let op: Op dit moment bieden alleen SNS Bank en RegioBank een zilvervloot spaarrekening aan. Bij de andere (groot)banken, zoals ABN AMRO, ING en Rabobank, kun je dus niet zilvervloot sparen voor je kind.

Welke rekening openen voor (klein)kind?

Daarnaast zijn er uiteraard tal van andere spaarrekeningen voor kinderen. Rabobank biedt bijvoorbeeld Rabo DoelSparen aan, terwijl ook DELA op deze markt actief is met een spaarverzekering. Tot slot bieden vrijwel alle banken nog een 'gewone' vrij opneembare spaarrekening voor kinderen aan. Meer informatie en tips over het openen van een spaarrekening voor je kleinkind lees je in het artikel 'Sparen voor kleinkind'.

Direct starten met sparen voor je (klein)kind?Loop geen rente-inkomsten mis! Vergelijk de kinderspaarrekening van alle banken op rente en voorwaarden en open eenvoudig online de spaarrekening met het hoogste rendement. Vergelijk en open >>