En/of rekening openen

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 03 september 2023

Wil je samen met je partner of met iemand anders een rekening beheren? Dan kun je bij de meeste banken een rekeninghouder toevoegen aan je huidige rekening door contact op te nemen met je bank. Je kunt er echter ook voor kiezen samen een nieuwe en/of rekening openen.

Direct een en/of rekening openen? Loop geen rente-inkomsten mis! Vergelijk alle rekeningen en open binnen twee minuten de en/of rekening met het hoogste rendement. Hoogste rente vergelijken >>

Nieuwe en/of rekening openen

Een en/of rekening open je simpelweg door tijdens het openen niet één, maar meerdere rekeninghouders op te geven. Omdat je allebei toegang tot de rekening nodig hebt, stuurt de bank jullie beiden een pas toe. Zo kunnen jullie allebei de rekening (online) beheren.

Voor de en/of rekening gelden overigens dezelfde voorwaarden als wanneer de rekening op slechts één naam zou staan.

En/of rekening openen – Waarop letten?

Uiteraard is het depositogarantiestelsel ook van toepassing op en/of rekeningen, mits de bank beschikt over een bankvergunning. Het spaargeld van jullie beiden is dus tot maximaal 100.000 euro gegarandeerd op een en/of rekening.

Daarnaast is het goed om ook met de fiscale regels rekening te houden. In het artikel En/of rekening Belastingdienst' lees je hoe het precies met deze fiscale regels zit.

Vind de en/of rekening die bij jullie past!Vergelijk eenvoudig online de en/of rekening van alle spaarbanken en open direct de rekening die aan al je wensen voldoet. Direct vergelijken