Zakelijke rekening openen

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 11 juni 2015

De meesten banken in Nederland bieden een speciale rekening aan voor ondernemers, de zogenoemde zakelijke rekening. Deze rekening geeft je als ondernemer extra mogelijkheden, maar de kosten zijn echter vaak wat hoger. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van een zakelijke rekening en ben je verplicht om een zakelijke bankrekening te openen?

Direct een zakelijke rekening openen? Vergelijk eerst de voorwaarden van alle zakelijke rekeningen en open eenvoudig online de rekening van je keuze. Vergelijk en open direct >>

Zakelijke rekeningen openen verplicht?

Zowel de wet als de Belastingdienst verplicht je niet om een zakelijke rekening aan te houden. Wel raden verschillende partijen, zoals de Kamer van Koophandel en diverse accountants, het openen van een zakelijke bankrekening aan. Het komt niet alleen het overzicht van je financiën ten goede, ook geeft het je boekhouder een beter overzicht. Door een zakelijke rekening te openen houd je je privé- en zakelijke transacties namelijk duidelijk gescheiden.

Voor- en nadelen zakelijk rekening openen

Naast de hierboven genoemde punten kent het openen van een zakelijke rekening nog enkele voordelen. Zo biedt een zakelijke rekening vaak de mogelijkheid om eenvoudiger een zakelijk krediet of een ander financieel product bij de bank af te sluiten. Ook oogt het voor je onderneming professioneler wanneer de rekening op naam van je bedrijf staat, in plaats van op je privénaam.

Het nadeel wat hier tegenover staat, is dat een zakelijke rekening extra kosten met zich meebrengt ten opzichte van een particuliere rekening. Zo betaal je bij elke bank jaarlijks een vast bedrag en brengt de bank kosten in rekening bij iedere transactie.

Zakelijke spaarrekening openen

Naast een zakelijke bankrekening is het ook verstandig een zakelijke spaarrekening te openen. Mocht er tijdelijk wat geld in de onderneming zijn wat niet direct nodig is, dan kun je dat op deze spaarrekening zetten en er zo rente over ontvangen.

Direct gratis online een zakelijke spaarrekening openen?Loop geen rente-inkomsten mis! Vergelijk de rente en voorwaarden van alle zakelijke spaarrekeningen en open online binnen twee minuten de zakelijke spaarrekening met het hoogste rendement. Zakelijke spaarrentes vergelijken >>