Spaarrekening openen met cadeau

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 21 april 2015

Sommige banken geven een cadeau bij het openen van een spaarrekening om zo spaarders te verleiden bij hen te sparen. Maar wat voor cadeaus bieden banken en is het wel verstandig om je bij het openen van een spaarrekening te laten leiden door een cadeau dat de bank biedt?

Direct een spaarrekening openen? Vergelijk rente en voorwaarden en open online binnen enkele minuten een nieuwe rekening. Vind de spaarrekening met het hoogste rendement en loop niet langer rente-inkomsten mis! Spaarrekeningen vergelijken >>

Bij welke spaarrekening een cadeau?

Banken bieden vrijwel nooit een cadeau bij het openen van een vrij opneembare spaarrekening voor volwassenen. Daarentegen krijg je bij het openen van een kinderspaarrekening bij de meeste banken wél een welkomstcadeau. Dit varieert van een knuffel tot een DVD en van een spaarpot tot een eenmalig bedrag van bijvoorbeeld 20 euro.

Tip! Hier kun je eenvoudig alle spaarrekeningen voor kinderen vergelijken, inclusief het cadeau dat de bank bij openen biedt.

Is een cadeau bij openen belangrijk?

Ook al lijkt een welkomstcadeau in eerste instantie heel aantrekkelijk, het is belangrijk je hier niet op vast te pinnen. Een cadeau levert je namelijk slechts eenmalig een voordeel op, terwijl je op de lange termijn veel meer hebt aan een spaarrekening die een stabiele hoge spaarrente biedt. Een cadeau bij openen is dus een leuke bonus, maar voor het maximale rendement kun je beter kiezen voor de hoogste rente en beste voorwaarden!