Sparen aflossen

Je hypotheek aflossen zorgt ervoor dat je maandelijkse lasten dalen en dat je minder belasting betaalt. Maar soms is aflossen helemaal niet voordelig, en is het verstandiger om geld te sparen. Onderstaande artikelen helpen je wellicht bij het maken van een keuze tussen aflossen hypotheek of sparen.

Artikelen en achtergrond Sparen aflossen

Aflossingsvrije hypotheek aflossen of niet?

Redactie Sparen.nl

Sinds 2013 is het voor (potentiële) woningkopers niet meer aantrekkelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. De fiscale voordelen, waarvan de hypotheekrenteaftrek de belangrijkste is, zijn namelijk afgeschaft. De voordelen gelden alleen nog voor hypotheken waarbij de hypotheeknemer van begin af aan aflost. Voor bestaande aflossingsvrije hypotheken verandert er echter niets. Maar wat kun je nu beter doen als je over voldoende eigen vermogen beschikt: de aflossingsvrije hypotheek aflossen, of sparen met hoge rente?

Lees verder

Extra storting spaarhypotheek loont

Redactie Sparen.nl

Heb je een spaarhypotheek en spaargeld ‘over’? Dan heb je verschillende opties. Je kunt: Een bedrag op de spaarhypotheek bijstorten, Extra aflossen op de spaarhypotheek, Niets doen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat extra storten op de spaarhypotheek de voordeligste optie is. Hoe dat komt en waar je op moet letten bij extra storten op de spaarhypotheek, lees je in dit artikel. Bijstorten spaarhypotheek voordelig. De spaarrente op een (bank)spaarhypotheek is gelijk aan de hypotheekrente. De rentetarieven sparen bevinden zich op dit moment echter op een zeer laag niveau. Daarom kan het de moeite lonen om extra spaargeld te storten in de spaarpolis. De hoge spaarrente komt in geval van bijstorten belastingvrij ten goede aan het spaartegoed, waardoor het saldo sneller toeneemt dan op een gewone spaarrekening.

Lees verder