Sparen buitenlandse bank

Sparen bij een buitenlandse bank kan niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland. In Nederland zijn namelijk diverse buitenlandse banken actief, zoals Argenta, Lloyds Bank en BIGBANK. Het laatste nieuws en tips over sparen bij een buitenlandse bank lees je in onderstaande blogartikelen.

Artikelen en achtergrond Sparen buitenlandse bank

Sparen bij BIGBANK betrouwbaar?

Amanda Bulthuis

BIGBANK, een bank uit Estland, biedt al sinds de introductie op de Nederlandse spaarmarkt een van de hoogste depositorente aan. Maar hoe verstandig is sparen bij deze Estse bank eigenlijk? Wij krijgen regelmatig vragen van spaarders die willen weten hoe betrouwbaar deze bank is. BIGBANK betrouwbaar?. Sinds de ervaring met de IJslandse bank Icesave in 2008 zijn Nederlandse spaarders enigszins huiverig om in zee te gaan met buitenlandse banken. Dit merkt ook bestuursvoorzitter van BIGBANK, Kaido Saar: “In Duitsland hebben we vrij snel het vertrouwen gewonnen. Maar in Nederland zien we dat dit wat langer duurt. Dit komt natuurlijk mede door de ervaring die Nederlanders hebben met Icesave en de eigen DSB Bank.”

Lees verder

Rekening openen in het buitenland

Redactie Sparen.nl

Wanneer je (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt, is het vaak handig daar ook een betaal- en/of spaarrekening te openen. Ook als de spaarrentes in het buitenland hoger liggen dan in Nederland, is een spaarrekening in het buitenland openen een interessante optie. Maar wat zijn de mogelijkheden om als Nederlander in het buitenland een rekening te openen? Rekening buitenland openen, kan dat?. De regels van vrij verkeer van kapitaal binnen de EU zouden ervoor moeten zorgen dat je in elk Europees land een betaal- en spaarrekening kunt openen. Echter, banken hebben het recht om een aanvraag uit het buitenland te weigeren en in de praktijk blijkt dat zij dit ook regelmatig doen. Voordat je als potentiële klant een rekening opent, moet de bank je namelijk beter leren kennen. Hiervoor controleert het verschillende gegevens. De controle van een potentiële rekeninghouder uit het buitenland duurt relatief lang, waardoor een buitenlandse rekeninghouder voor de bank commercieel gezien minder aantrekkelijk is. Daarom eisen vrijwel alle banken dat je in het betreffende land woont.

Lees verder

Buitenlandse banken actief in Nederland

Redactie Sparen.nl

Wanneer je op zoek gaat naar de bank met de hoogste rente voor je spaargeld, zie je in de vergelijking wellicht enkele banken die je niet of nauwelijks kent. Dat komt omdat er meerdere buitenlandse banken actief zijn op de Nederlandse spaarmarkt. In dit artikel vind je een overzicht van deze buitenlandse banken en lees je of sparen bij deze banken wel zo verstandig is. Tip! Vergelijk de spaarrentes van buitenlandse banken met die van Nederlandse banken. Zo zie je direct of het rendement op een rekening bij een buitenlandse bank hoger ligt dan bij een Nederlandse bank. 

Lees verder