Uitbetaling vakantiegeld

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 09 mei 2023

Werkgevers zijn verplicht uiterlijk in juni het vakantiegeld te betalen, tenzij in de cao of in je contract anders vermeld staat. De meeste werkgevers keren het vakantiegeld in mei of juni uit. De uitbetaling van het vakantiegeld gebeurt tegelijkertijd met het salaris van die maand. Werk je als oproep- of uitzendkracht, of ben je scholier met een bijbaantje? Dan ontvang je het vakantiegeld vaak maandelijks bij je salaris. Dit staat in je contract vermeld.

Vakantiegeld sparen? Loop geen rente-inkomsten mis! Vergelijk alle banken en open direct online de spaarrekening met de hoogste rente. Rente spaarrekening vergelijken >>

Vakantiegeld eerder uitbetalen

Ga je eerder dan mei op vakantie en heb je dop dat moment het vakantiegeld nodig? Dan kun je je werkgever verzoeken om het vakantiegeld eerder uit te laten keren. Werkgevers mogen dit namelijk doen, maar zij zijn dit niet verplicht.

Tip! Heb je je vakantiegeld de komende periode niet nodig? Stort het dan op een deposito en ontvang een hogere rente. Op Sparen.nl kun je eerst zelf van alle banken het spaardeposito vergelijken om te zien welke bank het hoogste rendement biedt.

Vakantiegeld uitbetalen bij ontslag en veranderen van werkgever

Als je ontslagen wordt, betaalt je (ex-)werkgever je vakantiegeld uit over de periode waarin je in dienst bent geweest. De werkgever moet dit bedrag uitkeren op het moment dat je uit dienst treedt. Verander je in de loop van het jaar van baan, waardoor je een andere werkgever krijgt? Dan ontvang je het vakantiegeld van de oude werkgever samen met het laatste maandsalaris. Vanaf de eerste werkdag bij je nieuwe werkgever bouw je daar weer vakantiegeld op.

Vakantiegeld uitbetaald? Zet het op een spaarrekening!Maar dan wel de spaarrekening met de hoogste spaarrente, natuurlijk. Vergelijk daarom alle banken en open de beste spaarrekening direct online! Sparen hoogste rente >>