Sparen studie kind

De studie van je kind is een dure aangelegenheid. Daarom beginnen veel mensen al vroeg met sparen voor studie kind. Sparen.nl schrijft regelmatig blogs over sparen voor de studie van kinderen. Hoe je dat kunt doen, hoeveel je moet sparen en waarop je moet letten? Lees het in de onderstaande artikelen.

Artikelen en achtergrond Sparen studie kind

Welke spaarrekening voor studie kind?

Redactie Sparen.nl

De overheid verwacht dat je als ouder financieel bijdraagt aan de studie van je kind. Veel ouders stimuleren hun kind ook te gaan studeren en betalen (een deel van) de studie. Een studie is echter een dure aangelegenheid, waarvoor je beter op tijd kunt beginnen met sparen. Welke spaarrekening het best bij dit spaardoel past, hangt af van je situatie. Start je nu met het sparen voor de studie van je kind of heb je al een bepaald bedrag bij elkaar, dat je opzij wilt zetten voor de studie van je kind?

Lees verder

Wat kost de studie van je kind?

Redactie Sparen.nl

De meeste ouders stimuleren hun kind te gaan sturen en zetten dit kracht door (een deel van) de studie te financieren. Toch is het voor ouders vaak moeilijk in te schatten hoeveel zij precies opzij moeten zetten voor de studie van hun kind. Daarom vind je in dit artikel een overzicht van kosten waarmee je te maken krijgt bij de studie van je kind. Let op: Het is vrijwel onmogelijk de exacte studiekosten van je kind vooraf te bepalen. Deze kosten hangen namelijk af van verschillende factoren. Loopt je kind studievertraging op? Wisselt het tussentijds van studie? Gaat het wellicht een periode studeren in het buitenland? Heeft je kind bijles nodig? Organiseert de opleiding een studiereis?

Lees verder