Sparen studie kind

De studie van je kind is een dure aangelegenheid. Daarom beginnen veel mensen al vroeg met sparen voor studie kind. Sparen.nl schrijft regelmatig blogs over sparen voor de studie van kinderen. Hoe je dat kunt doen, hoeveel je moet sparen en waarop je moet letten? Lees het in de onderstaande artikelen.

Artikelen en achtergrond Sparen studie kind

Wat kost de studie van je kind?

Redactie Sparen.nl

Als ouder wil je je kind waar mogelijk helpen met zijn of haar studie, bijvoorbeeld door een financiële bijdrage te leveren. Toch is het vaak moeilijk in te schatten hoeveel je opzij moet zetten voor de studie van je kind. Daarom vind je in dit artikel een overzicht van kosten waarmee je te maken krijgt bij de studie van je kind. Let op: Het is vrijwel onmogelijk de exacte studiekosten van je kind vooraf te bepalen. Deze kosten hangen namelijk af van verschillende factoren, zoals de looptijd van de studie en een eventuele stage in het buitenland.

Lees verder

Welke spaarrekening voor studie kind?

Redactie Sparen.nl

De overheid verwacht dat je als ouder financieel bijdraagt aan de studie van je kind. Veel ouders stimuleren hun kind ook te gaan studeren en betalen (een deel van) de studie. Een studie is echter een dure aangelegenheid, waarvoor je beter op tijd kunt beginnen met sparen. Welke spaarrekening het best bij dit spaardoel past, hangt af van je situatie. Start je nu met het sparen voor de studie van je kind of heb je al een bepaald bedrag bij elkaar, dat je opzij wilt zetten voor de studie van je kind?

Lees verder