Overzicht gemiddelde spaarrente 2014

Redactie Sparen.nlLaatst gewijzigd op 22 december 2014

2014 was, net als 2013, een jaar met weinig hoogtepunten voor spaarders. De gemiddelde spaarrente daalde het hele jaar door en een rente van lager dan 1,50 procent is op dit moment eerder regel dan uitzondering. We zetten de feiten en cijfers van 2014 op een rijtje.

Haal het maximale uit je spaargeld! Vergelijk de rentes van alle banken en vind de spaarrekening met het hoogste rendement. Binnen enkele minuten heb je online al een nieuwe spaarrekening geopend en loop je niet langer rente-inkomsten mis. Rente spaarrekening vergelijken >>

Gemiddelde rente spaarrekening 2014

Waar je in januari nog een gemiddelde rente van ruim 1,5 procent over je spaargeld ontving, daar ligt dit percentage in de laatste maand van het jaar op slechts 1,25 procent. Ook de hoogste rente op spaarrekening daalde sterk in 2014. In januari bood LeasePlan Bank met 1,96 procent nog de hoogste variabele spaarrente. Begin december ontving je nog maximaal 1,65 procent rendement op vrij opneembaar spaargeld, bij Argenta, Knab en Nationale Nederlanden. Deze laatste partij verlaagde aan het begin van december echter de rente met 0,05 procent.

De traditionele grootbanken ABN AMRO, ING Bank en Rabobank spannen echter de kroon. De gemiddelde spaarrente op een vrij opneembare spaarrekening bedraagt bij deze banken eind 2014 nog slechts 1,07 procent.

Gemiddelde spaarrente 2014 deposito

Ook de spaarrentes op deposito’s daalden het afgelopen jaar gestaag. Opvallend hierbij is dat de gemiddelde rente op een 1-jaars deposito sinds oktober niet meer hoger is dan de gemiddelde rente op een vrij opneembare spaarrekening.

Desondanks kun je nog wel een hoger rendement behalen door je geld voor 1 jaar vast te zetten. De hoogste rente bij deze looptijd bedraagt namelijk 1,85 procent, 0,20 procent hoger dan de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening.

De spaarrente op deposito’s met een langere looptijd lieten eveneens een dalende lijn zien. Zo ontvang je op een 5-jaars deposito begin december nog gemiddeld 1,73 procent. Aan het begin van dit jaar was dit nog 2,35 procent.

Deposito sparen tegen de hoogste rente?Vergelijk dan eerst de deposito's van alle banken op rente en voorwaarden voor het hoogste rendement! Het deposito van je keuze open je vervolgens eenvoudig online binnen enkele minuten. Spaardeposito's vergelijken >>