Hoog rendement spaargeld

Een hoog rendement over je spaargeld behalen, dat wil toch iedereen? Sparen.nl schrijft daarom regelmatig blogartikelen die te maken hebben met rendement spaargeld. Hoe hoog is het rendement dat je kunt behalen en waar moet je op letten om het hoogste rendement te behalen?

Artikelen en achtergrond Hoog rendement spaargeld

Welke bank geeft de meeste rente?

Redactie Sparen.nl

Een zo hoog mogelijke spaarrente, dat wil natuurlijk iedereen. Zelfs nu de spaarrentes historisch laag zijn, loont het om te kijken of je bij een andere bank wellicht meer rente over je spaargeld krijgt. Maar welke bank geeft nu de meeste spaarrente? Rente spaarrekening. De hoogste rente op een spaarrekening vind je meestal bij buitenlandse bank, zoals BigBank uit Estland, Renault Bank uit Frankrijk en Nordax Bank uit Zweden. Spaar je liever bij een Nederlandse bank? Dan vind je de hoogste rente meestal bij banken als bunq, LeasePlan Bank, NIBC en Centraal Beheer.

Lees verder

Invloed rentebetaling op depositorendement

Redactie Sparen.nl

Als je een deposito gaat openen, wil je uiteraard de hoogste deposito rente. Spaarders houden echter vaak geen rekening met de manier waarop banken dit uitkeren. Keert de bank de rente jaarlijks of maandelijks uit? En stort ze deze vergoeding op mijn spaarrekening of op de depositorekening? Dit zijn echter twee vragen die wel degelijk van invloed zijn op het rendement van een deposito. Hoe precies? Dat lees je in dit artikel.

Lees verder